Drinkbaar water project


In België vinden we het normaal dat er stromend water uit de kraan loopt, dat bovendien drinkbaar is. Dit is echter niet overal het geval. Er zijn tal van dorpen in ontwikkelingslanden waar er geen drinkbaar water is voorzien. Jongeren van For Youth Antwerpen hebben daarom besloten om de handen uit hun mouw te steken en binnen het sociaal verantwoordelijkheid club aan de slag te gaan.

For Youth Antwerpen heeft de voorbij weken verschillende activiteiten georganiseerd om drinkbaar water project te doen slagen. En ze zijn geslaagd in hun doel, want de jongeren hebben maar liefst 15.000€ verzameld.

Met 15.000€ kan men liefst 2 dorpen in een ontwikkelingsland voorzien van een waterput. Waar honderden mensen gebruik kunnen maken van drinkbaar water.

Om deze bedrag te verzamelen hebben de dames van for youth een verkoopactie georganiseerd. De heren hebben een dag lang mensen een nieuwe haarsnit bezorgt en de winst overgedragen aan time to help (http://foryouth.be/knip-je-haar-voor-een-goede-doel/). Daarnaast hebben de jongeren op 23 januari een ontbijtprogramma georganiseerd om fonds te verwerven. Het totaal bedrag van 15.000€ werd overgedragen aan dhr. Said Tan verantwoordelijke van Time To Help.

Dhr. Said Tan bedankte de jongeren en for youth Antwerpen omdat zij een voorbeeld vormen. Wij willen eveneens hierbij onze jongeren bedanken voor hun inspanningen.

0 Comments