Jongeren aan het woord: ronde tafel gesprekken


Jongeren hebben een behoefte aan positieve aandacht, op maat geknipte kansen en vooral veel respect en dialoog. Daarop zette de jongeren van For Youth Gent in door een programma te organiseren waar dialoog centraal stond.

Jongeren aan het woord!

Samen met de jongeren hebben we verschillende thema’s gekozen. Waarna we de thema’s geclusterd hebben in 5 thema’s. Namelijk Beleid, Veiligheid, Religie, Media en Sociale problemen. Elke thema werd voorgezeten door een moderator met kennis en ervaring. Jongeren gaven hun mening, opinie en visie rond die thema. Tijdens het tweede deel van de programma hebben de moderators een samenvatting gegeven van de gesprekken aan hun tafel.

Zondag 28 Februari waren de jongeren aan het woord. Ze gaven hun mening en stelden hun vragen rond verschillende thema’s die hen aanbelangen. Schepen van Jeugd en onderwijs behandelde de thema beleid, Bleri Lleshi politieke filosoof en auteur van o.a. het neoliberale strafstaat behandelde de thema sociale problemen (armoede, jeugdwerkloosheid), Hannes en Peter radicalisering ambtenaren van stad gent behandelden de thema veiligheid, Bahattin Koçak is een islam leerkracht en behandelde de thema religie, Ozkan Yilmaz is de algemene coördinator van Fedactio en behandelde de thema media.

Bekijk hier het volledige interview:

Bekijk hier het samenvatting van de programma:

Bekijk hier de afbeeldingen:

0 Comments